A Bölcsész Vállalkozik



Ebben a blogban nyomon követheted, hogy milyen is az, amikor egy bölcsész 0 tapasztalattal vállalkozni kezd. A tartalomjegyzékhez és a cikkek rövid ismertetőjéhez kattints a fenti linkre!

Friss topikok

Linkblog

Miért pont egészségportál?

2008.05.26. 16:06 :: laciabolcsesz

Többen kérdeztétek e-mailben, hogy miért pont egészségportál? És tényleg, miért az, amikor több sokkal jobb ötletem is van? Pedig a válasz egyszerű:
  1. Fontosnak tartom a mozgást és a tudatos táplálkozást, és ez az én életemben is szerepet kap. Szerintem ez sok ember hasznára válhat.
  2. Az ötlet elég általános és elég átlagos ahhoz, hogy bárki magának érezhesse. Azt gondolom sokan azért nem mernek belecsapni egy vállalkozásba, mert úgy érzik, a vállalkozáshoz egy jó ötlet kell, és nekik az nincs. Az pedig évekbe telik, mire valaki ki tud alakítani egy olyan szemléletmódot, amivel könnyen megláthatja az ötletet ott, ahol egy alkalmazott adott esetben nem lát semmi érdemlegeset.
  3. Bár a piacon -- legalábbis legjobb tudomásom szerint -- nincs igazán kiemelkedő szereplő, számos olyan szereplő létezik, amelynek a szolgáltatása  átfedésben van az általam indítani kíván honlappal. Én még úgy olvastam, hogy az elsőként megjelenő szereplő szinte mindent visz egy piacon. Ki tudja például, hogy Buzz Aldrin volt, aki másodikként a Holdra lépett? Azt pedig végképp kevesen tudják, hogy mit mondott ebben a történelmi pillanatban ("Gyönyörű, gyönyörű ez a káprázatos sivárság!"). Azzal viszont mindenki tisztában van, hogy ki járt elsőként a Holdon, és mit mondott amikor a Holdra lépett (pedig még el is szúrta a mondanivalóját, ami eredeti formájában az angol határozatlan névelő hiánya miatt értelmetlen lett: "Kis lépés ez az emberiségnek [sic], de nagy lépés az emberiségnek"). Vagyis nem számít, hogy elszúrod-e, ha te vagy az első, és nem szúrod el nagyon. A kis hibákat megbocsájtják és elfelejtik. Csakhogy ez leginkább a nagyvállalati szektorra igaz. A kis- és középvállalkozások szektorában ez gyanúm szerint nem így működik. Wolf Gábor pedig ezt a villában vagy megerősíti, vagy rácáfol majd. Mindenképpen tanulságos lesz.
  4. Az egészségpiac továbbra felfelé menő trendet jelez. Az étrendkiegészítő termékek civilizációs okok miatt egyelőre egyre nagyobb szerepet kapnak a táplálkozásban. Egyre több ember foglalkozik az egészséges életmóddal, egyre többen kezdenek mozogni, és egyre többen fordítanak időt a tudatos táplálkozásra is, így a profitabilitás szinte garantált.
És mi lesz, ha kiderül, hogy ez mégsem megvalósítható? Remélem, hogy nem így lesz, de mint a bemutatkozó videómban is említettem: nem maradok ötlet nélkül.

Laci, a Vállalkozó Bölcsész

Szólj hozzá!

Címkék: portál egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozobolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr92488779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása